GE-klavens dirigent Lena Rieback

Lena är körens dirigent och musikaliska ledare sedan augusti 2000. Under Lenas tid som ledare har kören utvecklats mycket positivt inom olika musikaliska genrer.

Lena förärades Bollnäs kommuns föreningsledarpris 2005 med följande motivering – Starkt drivande och driven körledare som utvecklat körsångens bredd och djup i GE-klaven.

Ytterligare en uppskattning och ett erkännande fick Lena vid juletid 2005 när hon fick tidningen Ljusnans kulturpris.
Sommaren 2007 fick Lena Hälsingeakademins hedersmedalj för sitt engagemang i främjandet av kulturen i Hälsingland och i december fick Lena 2007 års kulturstipendium av Frimurareföreningen Nordliga Kronan i Bollnäs.

I samband med luciakonserten i Bollnäs kyrka 2011 fick Lena ta emot ett stipendium av Lions Club för  “Ett fantastiskt arbete med ungdomar”, eftersom hon också är ledare för flera barn- och ungdomskörer. Därefter gick hon fram och dirigerade en högklassig luciakonsert så det stod härliga till.

Under Lenas ledning har GE-klaven deltagit i en körtävling i Italien – Framfört Förklädd Gud av L E Larsson i en kammarversion samt i ett samarbete med SHOF – Arrangerat krogunderhållningar – Arrangerat och deltagit i det musikaliska storverket Carmina Burana av Carl Orff vi två tillfällen (2004 o 2011) – Gjort konserter med “Operakörer” i samarbete med SHOF-Södra Hälsinglands Orkesterförening, solister och andra körer i södra Hälsingland – Arrangerat och medverkat i Ein deutsches Requiem av Johannes Brahms (2008 o 2016) – Arrangerat och medverkat i Mozarts Requiem och Schicksalslied av Johannes Brahms – Arrangerat och medverkat i The Armed Man-A mass for peace av Sir Karl Jenkins – Framfört svensk folk- och populärmusik i Dublin och Galway på Irland samt givit flera kyrkokonserter i Barcelona, Budapest, Lissabon, Albufeira och Lagos i Portugal, Edinburgh i Skottland, Berlin, Krakow samt i Vilnius 2019.

I Bollnäs arrangeras sommar- och julkonserter varje år.